Kaikki artikkelit, joiden avainsana on “e-kirja

E-kirja tarjoaa mahdollisuuden lukea ja jakaa kirjallisia tekstejä ja teoksia sähköisessä muodossa. E-kirja on muokannut niin kirjamarkkinoiden kuin kustantamoiden toimintaa. Kirjan julkaisun kynnys on laskenut, mutta haasteita ovat lukijoiden tavoittaminen uudessa ympäristössä ja monet tekniset vaatimukset. E-kirja on toisaalta vasta historiansa alussa, sillä se antaa mahdollisuudet luoda myös perinteisen kirjan muodosta irtautuvia teoksia.

Kirja-alan analytiikka
Kommentteja 0

Kirja-alan analytiikka vuonna 2020

Seuraava teksti on lähetetty Paperitehtaalle vuodesta 2020, jolloin vakavasti otettava kirja-alan analytiikka alkaa ottaa ensiaskeleitaan. Tekstissä esitetään sähköisen julkaisemisen kehityksestä väitteitä, joille on vaikea löytää vahvoja perusteita vuoden 2015 tilanteesta. Tehtaan johto ei ota kantaa asiakirjan aitouteen, mutta pitää siinä esitettyä kehityskulkua pohtimisen arvoisena.

Lue lisää

Kirjojen hinnat
Kommentteja 0

Kirjojen välisestä linkityksestä

Nykyinen e-kirja on melko yksinkertainen kokoelma HTML-sivuja. Lukulaite tai -ohjelma on kannettava selain, jonka tehtävä tulkita HTML-koodi luettavaan muotoon laitteen näytölle. EPUB-tiedoston voikin ajatella olevan pieni sivusto, joka on pakattu jakelua varten yhdeksi tiedostoksi.

Näiden pakattujen sivustojen kopiosuojauksella säännöstelty lukuoikeus myydään sähköisten tekstien välitykseen erikoistuneissa kaupoissa. Tämän ajatukseen varaan rakennetussa järjestelmässä kirjalla on tekijä ja perinteisimmillään vielä kustantajakin, joka huolehtii ”kustantamisesta”. Ottaa siis vastuulleen kustannukset ja kantaa investoinnin riskin. Lue lisää…

Kommentteja 0

E-kirjan analytiikkaa

kaukoputki

Olematon analytiikka on e-kirjan suurimpia puutteita. Digitaalisoituneessa maailmassa e-kirja näyttää oudon umpioituneelta tuotteelta. Sen lukutavoista on tarjolla hyvin vähän muuta kuin myyntitilastoja. Julkaisijakaan ei saa jälleenmyyjiltä mitään tietoa sen luku- ja käyttötavoista.

”E-kirja” on sopiva nimitys tälle tuotteelle, aivan yhtä hyvä kuin ”sähkökirja” ja ”sähköinen kirja”. Hiukan sähköä, hiukan kirjaa. Sen esikuvallinen muoto on edelleen painettu kirja, jolla on tarkasti määritelty alku ja loppu, lukuihin jaoteltu sisältö, sivunumerot, kansikuva ja sisällysluettelo. Lue lisää…