Kaikki artikkelit, joiden avainsana on “kustantaminen

Kirjan kustantaminen muuttuu uusien sähköisten kanavien myötä. Kirjan painosmäärä ei ole digitaalisten painojen myötä enää sidottu minimimäärään, vaan kustantaminen on niin sanotusti tarvepainatusta (pod, eli print-on-demand). E-kirja voi pidentää myös kirjan ikää, sillä sähköiset kirjakaupat voivat tarjota hyvinkin vanhaa aineistoa ilman varastokustannuksia. Omakustantajat vuorostaan pääsevät hyödyntämään uusia kustantamistapoja pienellä budjetilla.

Kirjojen hinnat
Kommentteja 0

Miten hinnoittelen e-kirjan?

Verkkokauppa Amazon loi käytännössä e-kirjojen markkinat tarjoamalla luettavaa huomattavasti painettujen kirjojen hintoja halvemmalla. Alhainen hinta houkutteli kokeilemaan uutta jakelutapaa. Lukulaitteen hankintaa ostaja saattoi perustella e-kirjojen hankinnasta koituvilla säästöillä. Onko myös e-kirjan tekijän yritettävä myydä kirjansa mahdollisimman halvalla?

Lue lisää

Nopeat ja edulliset kustantamisen keinot
Kommentteja 0

Kirjan kustantamisen ketterät mallit

Iso osa e-kirjoihin liittyvistä toiveista ja ennustuksista liittyy kirjan muotoon. Painettu kirja muuttuu sähköiseksi, fyysinen kirja katoaa ja tilalle tulee tiedosto. Kertomuksen kulku on tuttu musiikin ja elokuvien kuluttajille. Lukijoiden parissa se tuntuu edelleen aiheuttavan nostalgiaa perinteistä, painettua kirjaobjektia kohtaan ja tervettä epäluuloa sähköisen kirjan mahdollisuuksia kohtaan. Mistä se johtuu?

Lue lisää