Kaikki artikkelit, joiden kategoria on “Lukulaitteet ja työkalut

EPUB ja mobi ovat nykyisten e-kirjojen suosituimmat tiedostomuodot. E-kirja-tiedostoja voidaan avata, muokata ja tarkistaa useilla eri ohjelmilla, jotta ne täyttävät eri e-kirjakauppojen tekniset vaatimukset. Pelkät tekstinkäsittelytiedot eivät tähän riitä, vaan tekijän on hyvä tuntea jonkin verran ainakin HTML- ja CSS-kuvauskieliä. EPUB on selkeästi suosituin e-kirjojen tiedostomuoto, jota voi lukea erillisillä lukulaitteilla tai eri käyttöjärjestelmiin tarkoitetuilla lukuohjelmilla, joita on saatavilla niin mobiililaitteisiin, tabletteihin kuin pöytätietokoneisiin.

Kommentteja 0

Flightdeck: uusi palvelu e-kirjojen tarkistukseen

Screenshot 2014-06-12 22.52.45

Toukokuussa ilmaisena beta-versiona avattu Flightdeck vastaa huutoon, joka kaikuu usein epub-tiedoston tekijän suusta: kuinka voin varmuudella tietää, onko valmis e-kirja kaikkien jälleenmyyjien teknisten vaatimusten mukainen.

Flightdeckin ideana on tarjota helppokäyttöinen tarkistustyökalu, joka selvittää nopeasti epub-tiedoston mahdolliset puutteet ja ongelmat. Käyttäjä lataa tarkistettavan epub-tiedoston palveluun, joka tuottaa raportin e-kirjan sisällöstä. Raportti kattaa seuraavat osa-alueet: Lue lisää…